Yusuf Tekin’e öğretmenlerin mali açıdan problemlerin olduğunu ve yardımlarını isteyen kitleye karşı “ önümüzdeki sene yardımcı olacağız” dedi. Bakanın açıklamalarına dair tüm ayrıntılar haberimizde…

2023’de Destek Yok!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin dün yapılan toplantı da hayal kırıklığı yarattı. Öğretmenlerin maaşlarının yoksulluk sınırının altında kaldığı gerçeği ile yüz yüze getirilen Bakan adeta hiçbir sorun yokmuş gibi davrandı. Ancak yine de önümüzdeki seneyi hedef gösteren Bakan 2”2024’te öğretmenlerimize yardımcı olacağız” dedi. Eğitim ödeneklerinin düşük olması, ek ders ücretlerine gelen zammın gerçekten çok düşük olduğu ortadayken Bakanın 2024 senesini işaret etmesi bir an önce bu istekleri gerçekleştirmeyi çalışmaması öğretmenler tarafından hayal kırıklığı yarattı.

Dünya’da Kriz Var

Bakan Tekin tüm Dünya’da kriz var diyerek sorunların global olduğunu, sadece Türkiye’de sorun olmadığını belirterek sorumluluğu üzerinden atmaya çalıştı. Bakan Tekin “ tüm Dünya savaşlar ve covid nedeniyle krizler yaşıyor, bu konuda sabretmelisiniz, 2024 yılında öğretmenlerimiz için iyileştirme yapılacak” diyerek açıklamalarında bu sene olmasa da seneye için umut verdi. Öğretmenlerin maddi durumunu düzeltmek için bizzat uğraşacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yine de öğretmenlerin içini bir nebze de olsa rahatlattı.

Editör: Birkan Erel