Enflasyon ile beraber eriyen maaşlara destek olması için kira yardımı adı altında öğretmenlerimizin desteğe ihtiyacı olduğu açık. Muhalefette bu eksiklikten yararlanıp kira yardımına dair gündem yarattı. Ayrıntılar haberimizde…

Kira Yardımı Öğretmenlere Gelecek mi?

7. Dönem Toplu Sözleşme toplantılarında kira yardımı da gündeme gelmişti. Zamlar istenmeyen oranlarda olsa da gerçekleşti. Ancak kira yardımı konusunda Milli Eğitim Bakanı sessizliğini korudu. Bu  sessizlik muhaletten meclise teklif olarak kira yardımı konusu gelince bozuldu. 5 Bin tl civarında kira yardımının geleceği öngörülürken muhalefet kira yardımı iddialarını daha da arttırdı. Özellikle büyükşehirde yaşayan öğretmenlerin zor durumda olduğunu öne sürerek kira yardımının 10 Bin TL olması gerektiğini söyledi. Bu ihtimal bile bazı öğretmenleri heyecanlandırdı. Muhalefet bunu dile getirmekle kalmadı, aynı zamanda meclise sunarak resmiyete kavuşması için uğraşıyor.

Meclise Kira Yardımı Sunuldu mu?

Öğretmenlere kira yardımı konusu gündemdeki sıcaklığını korurken somut adım muhalefetten geld. Muhalefette Süreyya Öneş Derici meclise kira yardımı teklifini sundu. Teklifin içeriğinde kamuoyu araştırmalarına göre öğretmenlerin 35 yaş üstünün yüzde 78’i, 35 yaş altı öğretmenlerin ise yüzde 84’ünün kira yardımına muhtaç olunduğunu ve bunun hayati önem taşıdığını ve öğretmenlerin finansal özgürlüklerini sağlamak için bu yardıma muhtaç olduğunu belirten milletvekili meclisten kira yardımının kabul edilmesini istiyor.

Editör: Birkan Erel