Antalya Konyaaltı Anadolu Lisesi’nde geçtiğimiz 10 Kasım’da bazı marşların çıkarıldığını törene olumsuz yönde etki ettiğini iddia eden siyasi lider Ümit Özdağ. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bazı marşların ve şarkıların törenden çıkarıldığını iddia etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Gelen Tepkilerden Şikayetçi

Zafer Partisi Ümit Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da 10 Kasım töreni için öğrencilerin hazırlık yaptığını ancak Antalya İl Milli Eğitim Müdürü’nün bu organizasyona müdahalede bulunduğuna dair iddialarda bulundu. Ümit Özdağ Konyaaltı Anadolu Lisesi’nde böyle bir şey olduğunu ve velilerin kendisine şikayetlerde bulunduğunu öner sürdü.

Müdür’den Açıklama Geldi

İl Milli Eğitim Müdürü’nün cevabı gecikmedi İşte açıklama;

“Hem eğitim camiası adına hem de şahsım adına çok üzgünüm. Biz 10 Kasım ile alakalı bir il programı hazırlıyoruz. İl programının bir kısmını da Konyaaltı Lisesi gerçekleştirilecek. Dolayısıyla Konyaaltı’ndaki öğretmen ve idarecilerimizi de davet ettim. Millî bayramları terkip eden komisyonu da davet ettim. Program kesinleşmeden programın içeriği konulacak müzikler, eserler konuşulurken şu eserler çıkarılacak diye bir tweet atılmış. X platformunda bahsedilen eserler programda var. Çıkarılan denilen Bülbülüm altın kafeste, Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa adlı eserler var.”

Ümit Özdağ Hangi İddialarda Bulunmuştu?

Ümit Özdağ açıklamaları ise şöyleydi;

“Antalya Konyaaltı Anadolu Lisesi öğrencileri 10 Kasım için hazırlıklara başlamışlar. Büyük bir anma töreni hazırlıyorlarmış. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü müdahale ederek, programdan ‘Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’, ‘İzmir Marşı’, ‘Bülbülüm altın kafeste’ marş ve şarkılarının çıkmasını istemiş. Bana ulaşan veliler tepkili. İl Milli Eğitim ne ister acaba? Rum Ortodoks kilise müziği mi? Ne yaparsanız yapın Türk gençliği Atatürk’ten vazgeçmeyecek.”

Editör: Birkan Erel