Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 24 Kasım’da 20 yıllık uzman öğretmenlere ‘sınavsız başöğretmenlik’ müjdesi vermeye hazırlanıyor. Heyecanla beklenen 24 kasımda eğer müjde verilirse şartlar ne olacak merakla bekleniyor.

Sınavsız sistem öğretmenler tarafından oldukça büyük merak konusu. Peki öğretmenlere sınavsız başöğretmenlik hakkı tanınırsa başöğretmenlere neye göre belirlenecek? Pek çok soru işaretini beraberinde getiren bilgi için henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak uzman öğretmenler 24 kasım günü için gün gün geri sayıyor.

Uzman Öğretmenlere Sene Şartı

Uzman öğretmenlere sınavsız başöğretmenlik müjdesi verilmesi beklenirken en çok merak edilen konu ise sene şartı oldu. Uzman öğretmenlerin 20 yılını doldurmuşsa baş öğretmen olabileceği söylendi. Başöğretmen olmak isteyen bu statüye yükselmek isteyen öğretmenlerin 20 sene boyunca eğitim veriyor olması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in verdiği mesajlarla başöğretmenlik müjdesini verdi. Kariyer basamaklarını daha hızlı atlamak isteyen öğretmenler yasanın çıkmasını sabırsızlıkla bekliyor. Başöğretmenlikte aranan özellikler ise meslekte ve uzman öğretmenlikte geçirilen süreyle ilişkili olarak belirlenmesi bekleniyor. Meslekte yılını doldurmuş uzman öğretmenler sınavsız kariyer atlama imkanıyla oldukça seviniyor. Şimdi tüm gözler 24 kasım günü Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yapacağı açıklamada. İstenilen açıklama gelirse binlerce öğretmen başöğretmenlik statüsüne hak kazanmış olacaktır.

Editör: Tugay AKSOY