Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kariyer basamakları ile ilgili sık sık açıklama yaparak mesajlar veriyor. Yeni edinilen bilgilere göre Uzman öğretmenlere başöğretmenlik kapısı aralanıyor. Eğitimcilerin yakından takip ettiği konuların başında gelen kariyer basamakları hakkında gelişmeler haberimizde…

20 Dolunca Başöğretmen Olunacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmasını yürüttüğü yeni kariyer basamağı sistemi ile 20 yılını dolduran uzman öğretmenler sınavsız bir şekilde başöğretmenliğe yükselerek tazminat almaya hak kazanacak. Bu sayede yıllarını dolduran 500 bini aşkın uzman öğretmen, eğitim kariyerini başöğretmenlik ile taçlandıracak.

25 Yılını Dolduran Direkt mi Uzman Öğretmen Olacak?

Üzerine düşünülen konulardan bir diğeri de uzman öğretmenlik kariyerinde 25 yılını dolduranların, 25 yıl sonunda direkt başöğretmen olması. Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakan Yusuf Tekin bu konuda çalışmalarına ağırlık verdi. Hukuki zeminin oluşmasını bekleyen taraflar, yeterli altyapının oluşmasıyla birlikte sınav sistemini ortadan kaldırarak öğretmenlere kariyer basamaklarının kapısını sonuna kadar açacak.

Bakan'ın Düşünceleri Neler?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gerek Öğretmenler Odası Buluşmalarında gerekse medya önünde kariyer basamaklarındaki değişikliklerin önündeki en büyük engelin hukuki olduğunu dile getirmişti. Bakan Tekin, hukuki şartların oluşmasıyla birlikte müjdeleri bir bir açıklayacak.

Editör: Tugay AKSOY