Bakan Tekin, yönetmelikte yapılacak değişikliğin okul öncesi öğretmenleri çok mutlu edeceğini ve yönetmelik değişikliğiyle okul öncesi öğretmenlere müjde vereceklerini söylemişti. Yayınlanan yeni yönetmelik hayal kırıklığı yarattı. Okul öncesi öğretmenleri sosyal medyada Bakan Tekin’e soruyor. ‘’Sayın Bakan müjde nerede?’’

Ders süreleri değişmedi

Yeni okul öncesi yönetmeliğine dair en büyük beklenti okul öncesinde ders sürelerinin düşürülmesiydi. Bir ders süresinin 50 dakikadan 40 dakikaya düşürülmesini bekleyen öğretmenlerin beklentisi karşılanmadı. Sosyal medyada en büyük tepki de bu konuya dair geldi. Bakan Yusuf Tekin’in müsteşarlık döneminde de okul öncesinde ders sürelerinin kısalmasına dair paylaşım yapıp sonra sildiğini hatırlatan öğretmenler yeni yönetmelikte konuya dair beklenti yaratıp değişiklik yapılmamasına dair Bakan Tekin’e tepkilerini gösterdi.

Ders sayısının da azaltılması gerektiğini ifade eden öğretmenlerimiz, ülkenin farklı bölgelerinde farklı sayıda ders işlendiğinin ve bu durumun adaletsizlik yarattığının altını çizdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Teşekkür ederiz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise okul öncesi eğitim yönetmeliğine ilişkin değişikliğe dair Bakan Tekin’e teşekkür etti. Hamile öğretmenlerin hamileliğin 24.haftasından doğum sonrası 2 yıllık süre boyunca istememeleri haline nöbet görevi verilememesine dair değişiklikle taleplerinin karşılandığını ifade etti.

Editör: Deniz Beyatlı