Tartışmaların ve tepkilerin gölgesinde devam eden uzman ve başöğretmen uygulaması sınav sorularına dair de tartışmalara yol açmıştı. İşte uzman öğretmenlik ile ilgili son dakika haberleri…

Uzman Öğretmenlerin Tamamı Aynı Ücreti mi Alıyor?

Öğretmenlerin uzman ya da başöğretmen olabilmesi ülkemizde ki ekonomik koşullara bağlı olduğu için büyük önem taşıyor. Alınan maaşlar kimseye yetmiyor ve en ufak gelecek zam için tüm memurlar bilgi sahibi olmak istiyor. Verilen enflasyona yenik maaşlar öğretmenleri de uzman öğretmen olmak için isteklendiriyor. Öğretmenlikten uzman ya da başöğretmenliğe geçen öğretmenleri maaşları değişiyor. Bu sayede daha yüksek maaş alan uzman öğretmenler sistemin getirdiği ek mali katkısı sayesinde mutlu olabiliyor. Ancak şu an gündemde olan sorun tüm uzman öğretmenlerin aynı ücreti aldığı oldu.

Ancak Cumhurbaşkanlığı açıklamalarına göre uzman öğretmenlerin hepsi aynı maaşı alacak. Biliyorsunuz bu konuda da tek yetkili Cumhurbaşkanlığı ve daha öncede yayımlanan açıklamalarda uzman öğretmenliğin mesele sınavın olmadığı sistemin kendisi olduğu söylenmişti. Maaşlarda da tecrübeye dayalı herhangi bir değişikliğin yapılmayacağı söylendi.

Editör: Birkan Erel