Öğretmen atamalarında amaç daha şeffaf ve adil bir sınav diyerek yola çıkan Milli Eğitim Bakanlığı bu süreci sağlıklı şekilde ilerletmek için mülakat sistemi yeniliyor. Gündemden düşmeyen mülakat sistemi için yeni düzenlemeler geliyor.

Mülakat Sistemine Dair Önemli Düzenlemeler

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarına ilişkin daha adil bir sınav yapabilmek için önemli düzenlemeler ile karşımıza çıktı. Bakanlık yaptığı açıklamalara göre objektif kriterler doğrusunda etkin bir şekilde şeffaflığı ele alacak. En son kamera ile kayıt altına alınacak diyen Bakan Tekin şeffaflığa dair somut adımlar attı. Sınav sistemine dair de mesleki bilgi ve becerileri ölçen değerlendirme yöntemleri ağırlık kazanacağı açıklandı. Bu yüzden adayların yetkinlik düzeyleri daha objektif bir şekilde değerlendirilebilecek.

Yeni sistem gereği mülakat komisyonlarında öğretmenler ile beraber uzman kişilerin de dahil edilmesi bekleniyor.

Mülakat Öğretmenleri Verdiği Cevapları Kağıda Yazacak

Şeffaflık ilkesiyle birçok açıklama yapan bakanlık mülakat sistemindeki önemli bir değişikliği de mülakata katılan öğretmenler için yaptı. Mülakata katılan öğretmenler, son beş dakika verdikleri cevapları bir evraka yazacak ve imzalayacaklar. Bu evrak itiraz durumlarında kanıt niteliğinde olacak

Jüri Üyelerinin Kimlikleri Belirsiz Olacak!

Jüri üyelerinin kimlikleri gizli tutulacak ve mülakat gününde açıklanan listelerde hangi mülakat öğretmenleri katılacak o zaman görecekler. Bu sayede önceden mülakata girecek öğretmenleri sınava giren adaylar bilmeyecek. Mülakata giren öğretmenler de sınava girecek adayları bilmeyecek. Bu da yine torpil tartışmalarına nokta koyan bir adım olarak görüldü.

Editör: Birkan Erel