Milli Eğitim Bakanlığı’nın başına Yusuf Tekin geçmesiyle öğretmenlerin talep ettiği birçok konuya çözüm getirildi. Tayinlerle ilgili birçok sorun geçici de olsa düzelirken, Yeni Bakan Yusuf Tekin kariyer basamaklarına da ciddi önem veriyor. Yapılması gereken değişikliklerin farkında olduğunu belirten Bakan Tekin, ekibiyle birlikte sorunları çözebilmek adına canla başla çalışıyor. Sınavın kaldırılacağı, yıl şartının 5 yıla düşeceği gibi gündemler bir yana dursun Ocak 2024 tarihinde uzman öğretmenler hatırı sayılır bir maaşa kavuşacak.

Uzman Öğretmen Ocak 2024 Maaşı

Hâlihazırda 500 binin üzerinde olan uzman öğretmen ve bu yıl sınava girerek uzman öğretmen olan eğitimcilerin Ocak 2024 yılında yapılacak zam ile birlikte maaşlarının 40 bin TL seviyesine yükselmesi bekleniyor

Hükümet tarafından açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde öğretmenlerin maaşlarına enflasyon beklentisi üzerinden zam yapılacak. Burada gerçekçi olmak gerekirse maaşların ilk aylarında enflasyonun üzerinde maaş almak söz konusu olabilecek fakat aylar geçtikçe maaşlar ya dengelenecek ya da giderek enflasyonun altında kalacak.

Ancak şuanda ortalama 27 bin TL seviyesinde olan uzman öğretmen maaşlarının 40 bin TL seviyesine yükselmesi öğretmenler tarafından memnuniyetle karşılanacağı belirtiliyor.

Editör: Tugay AKSOY