Seçimlerden önce muhalefet memurlar için ciddi bir zam teklifi vadetmişti. Hükümet de seçim vaatlerinde geri kalmayarak en düşük memur maaşını 22 bin 17 TL seviyesine yükselteceğini açıklamıştı. Seçimlerin iktidarın yeniden kazanmasıyla Temmuz ayında en düşük memur maaşı 22 bin TL seviyesine yükseltildi. Bir haber daha Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bakan Işıkhan en düşük memur maaşının Ocak 2024 tarihinde en düşük 33 bin TL seviyesine yükseltileceğini açıkladı. Peki, başöğretmenlerin maaşları ne kadar olacak?

Başöğretmen Maaşları Ocak 2024

Memur maaşlarına 2024 yılından itibaren Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında yıllık enflasyon beklentisi ile zam yapılacağı açıklandı. Böylece memurlar Temmuz’dan Ocak’a yansıyan 6 aylık enflasyon farkı ile 2024 yılı beklentisini birlikte alacak.

Şuanda ortalama 29.500 TL seviyesinde olan başöğretmen maaşlarının Ocak 2024 tarihinde 44 bin TL seviyesine yükselmesi bekleniyor.

 Başöğretmen olmak için kaç yıl çalışmak gerekir?

Başöğretmen olabilmek için öncelikle 10 yıllık öğretmenliğin ardından sınava girip uzman öğretmen unvanını almalısınız. Ardından bir 10 yıl daha uzman öğretmen olarak çalıştıktan sonra başöğretmen olabilirsiniz.

Türkiye’de kaç tane Başöğretmen var?

Geçtiğimiz yılın rakamlarına göre 2022 yılında 66 bin başöğretmen olduğu biliniyor. Bu rakamın 2023 yılında ciddi oranda arttığı tahmin ediliyor.

Editör: Tugay AKSOY