Ücretli doktor dediğimizde ne kadar saçma bir tabir diye düşünülmesi olası. Ancak ücretli öğretmenlikte de bu böyle olmalı. Çünkü ücretli öğretmenlikte sadece eğitim fakültelerini bitirmiş öğretmen adayları değil herhangi bir fakülteden mezun biri de ücretli öğretmen olarak görev alabiliyor. Bu nedenle de öğretmenlik mesleiğinin bu kadar itibarsızlaştırılması sosyal medyada her geçen gün gündem oluyor.

Ücretli Öğretmenlik Çok Normalleşti!

Öğretmenlik mesleği için ücretli öğretmenlik adı altında aynı işi daha az para vermek için böyle bir emek sömürüsüne gerek var mı? Neden ücretli öğretmenlik kavramı hayatımızda normalleşti?  Bu mesleği itibarsızlaştıran Milli Eğitim Bakanlığı her geçen gün bu konuyla ilgili sessizliğini koruyor!

Ücretli doktorun olmaması en doğal şey. Ancak ücretli öğretmenlerin de olmaması en doğal şey olmalı. Tabi ki bunların nedenlerini de unutmamak gerek. Her yere eğitim fakültelerinin açılması ve o az maaşa çalışacak birçok öğretmen bulunuyor olması en büyük nedenlerden. Bu nedenleri bir kenara bırakıp bu konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın en kısa zamanda çalışmalar yapması ve bu konuya çözüm üretmesi gerekiyor.

Editör: Birkan Erel