Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı canlı yayında Türkçe dersinden geçmek için 70 tam puan şartı aranacağını açıkladı. Ortaokullarda yeni dönemin ve yeni kuralların başladığını ifade etti.

Türkçe Derslerinde 70 Puan Şartı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yine bir canlı yayına katıldı ve yine bir gündem maddesi ortaya koydu. Tartışılan bu karar Türkçe dersinde 70 ortalamayı tutturamayan öğrencilerin sınıf geçme sürecinin zorlaşacağını belirtiyor. Yeni uygulamalardan biri olan bu uygulama çoğu öğretmen olarak olmlu karşılansa da bazı velilerin sınıfta kalma olasılığından dolayı rahatsız olduğu görüldü.

Bu yeni düzenlemenin temel amacı ise öğrencilerin Türkçe dersinde başarılı olmalarını ve dil becerilerinin geliştirmelerini sağlamak. Bu sistemin yüksek bir not ortalaması elde etmek için öğrenme sürecine daha fazla katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Bakan NTV’DE Soruları Yanıtladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe’nin doğru kullanımını teşvik etmek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, NTV yayınında yaptığı açıklamada, ortaokuldaki öğrencilerin Türkçe dersinden 70 ortalamayı tutturamamaları durumunda teşekkür ya da takdir belgesi alamayacaklarını ve bir üst sınıfa geçmek için öğretmenler kurulu kararına ihtiyaç duyacaklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Sınıf geçmek tamamen imkansız olmayacak, ancak biraz daha zorlaşacak.” dedi. Amacın, anadilini doğru öğrenemeyen öğrencilerin yabancı dil eğitimi ve pozitif bilimlerde de yaşanan sorunları önlemek olduğu vurguladı.

Editör: Birkan Erel