Formasyon öğrencilerinin dersleri başladı. Başlayan derslerle beraber formasyon stajı farklı şehirlerde olur mu sorusu gündemden düşmedi. Formasyona dair tüm soruların cevapları haberimizde…

Formasyon Stajı Farklı Şehirde Olur mu?

Formasyon derslerine başlayan öğretmen adaylarının aklındaki soru olan öğretmenlik uygulaması derslerini formasyon sitesinde yayınlanan ilçelerin dışında yapılıp yapılmadığı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı kurallara göre formasyon için öğretmenlik uygulaması yani stajı formasyon sitesinde yayınlanan ilçelerin dışında yapma şansınız yoktur.

Formasyon Staj Yerini Kim Belirler?

Formasyon stajını belirleyen bölüm Pedagojik Formasyon Birimi Uygulama Koordinatörü ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Uygulama Koordinatörü işbirliği ile belirlenmektedir. İlgili dönemin başında belirlenen staj okulları belirlenir ve öğrencilere duyurulur.

Formasyon Staj Yeri Değişir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu bir başka yazıya göre de pedagojik formasyon alan öğrenciler bulundukları şehirde branş hocası yoksa staj için başka şehre gitmek zorunda kalabilir. Bu durumdan muzdarip olan öğrenciler kendi şehirleri dışında yapmak zorunda kaldığı zaman da masraflar yüzünden tepki gösteriyorlar. İstendiği zaman şehir dışı tercihi yasak olan öğrencilerin branş hoca eksikliğinden düzen kurulan şehirden başka yere gitme fikirleri oldukça rahatsız edici oluyor.

Formasyon Stajında Ücret Veriliyor mu?

Stajyer öğretmenlikte stajyer öğretmen herhangi bir ücret vermez. Ancak staj yapan öğretmenler adayları staj süresince devlet tarafından iş kazası ve meslek hastalığı sigorta kolları primi yatırılmak zorundadır.

Formasyon Stajı Nerelerde Yapılır?

Formasyonu uzak bir yerde gören öğrenciler genelde en azından stajını kendi yaşadıkları bölgede yapmak istiyorlar. Ancak bu mümkün değil. Öğrencilerin hak kazandıkları formasyon eğitimi nerede kayıtlı ise stajını da o il ve ilçelerde yapmak zorundadır. Eğer branş öğretmenleri varsa başka bir il de yapılamamaktır.

Editör: Birkan Erel