Uzun yıllar mücadele sonucu EYT yasasının geçmesiyle birlikte ülkemizdeki emekli sayısı 15 milyonu aştı. Türkiye’nin en kalabalık grubunu oluşturan emekliler için, Sosyal Güvenlik Kurumu yeni bir hizmeti devreye aldı. 81 ildeki uygulama için emekliler ve refakatçileri ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek.

Tüm Türkiye’de Emeklilere Ücretsiz Oldu

Emekli vatandaşların talebi üzerine SGK, sağlık sisteminde o uygulamayı devreye alarak, fizik tedavi gibi uygulamaların yanı sıra kaplıca tedavilerini de Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına dahil etti.

Böylece, SSK, Bağ – Kur ve Emekli Sandığı emeklileri 81 ildeki kaplıca hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek.

Emekliler Ücretsiz Kaplıca Uygulamasından Nasıl Faydalanabilecek?

Emeklilerin, bu uygulamadan faydalanabilmeleri için fizik tıp, rehabilitasyon, tıbbi ekoloji ya da hidroklimatoloji uzmanı hekimden alacağınız sağlık kurulu raporu ile kaplıca hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabileceksiniz.

Uygulamadan aynı zamanda refakatçilerin de ücretsiz bir şekilde yararlanması bekleniyor. Bunun altında yatan sebep ise kaplıca hizmetlerinden özellikle ileri yaşlı emeklilerin faydalanmak isteyeceği olması.

İlgili hekim onayını aldıktan sonra başvurunuz 6 ay boyunca raporunuz geçerli olacak ve ücretsiz kaplıca hizmetinden faydalanabilecek

Editör: Tugay AKSOY