Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde sahilde fotoğraf çekilmek isteyen iki öğrenci dalgalara kapıldı. Olaya tanık olan bir vatandaş 112’yi arayarak ihbarda bulundu. Öğrencilerin mendirekten çıkarak polis ekiplerinin yanına gitmek istediği anda dalgalara kapıldığı öğrenildi. Bir üniversite öğrencisinin ise lise öğrencilerini kurtarmak için denize atladığı öğrenildi.

Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrencisi Emir Berke Aşık (16) ve Uğurcan Korkmaz (16) dev dalgalara kapılarak denize düşmüş ardından arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. 80 kişinin katılımıyla gerçekleşen arama kurtarma çalışmalarında henüz gençlerden bir ize rastlanmadı.

KAHREDEN DETAY

Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi’nde yatılı olarak eğitim gören lise öğrencilerinin okuldan öğle arası için ayrıldıkları öğrenildi. Şiddetli rüzgar ve fırtınanın yaşandığı 26 Kasım tarihinde Liman mevkiine gelen öğrenciler mendirekte dev dalgalara karşı fotoğraf çekilmek istediler. Öğrencileri gören bir vatandaş polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polisin bölgeye geldiği ve öğrencilerin mendirekten çıkmak istedikleri anda dalgaya kapıldıkları öğrenildi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ DENİZE ATLADI

Trabzon Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Berk Büyükakca'nın (21) yolda yürürken lise öğrencilerinin denize düşmesine şahit olmasıyla, kıyafetlerini çıkarıp denize atladığı öğrenildi. Akıntıdan dolayı yüzmekte güçlük yaşayan, Büyükakca’nın sahile sürüklendiği belirtildi.

Öğrencilerin bir süre sonra gözden kaybolduğunu belirten Büyükakca, gençlerin denize düştüğü yeri arama kurtarma ekiplerine gösterdiği belirtildi.

Editör: Tugay AKSOY