Tesla’nın fabrikasında ‘’arızalı’’ olduğu belirtilen robotun saldırması sonucu bir mühendis yaralandı. New York Post gazetesinde yer alan habere göre 2021 yılında Austin kentindeki bir Tesla fabrikasında, bir yazılım mühendisinin arızalı bir robot tarafından saldırıya uğradığı belirtildi

Gazete fabrikadaki görgü tanıklarına da ifadelerine yer verdi. Tanıklar alüminyum araba parçalarını taşımak için tasarlanan robot metal pençelerini mühendisin sırtına ve koluna batırdığı ve sıkıştırdığı belirtildi.

Görgü tanıkları, mühendis robottan kurtulmaya çalışırken diğer çalışanın acil durdurma tuşuna basarak robotu durduğu aktardı.

The Information’da yer alan bilgilere göre Tesla’daki seri üretim talebi güvenlik aksaklıklarıan yol açıyor.

ABD İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresine bildirilen "yaralanma" raporuna göre ise 2022'de söz konusu fabrikadaki her 21 çalışandan biri, çeşitli yaralanmalara maruz kalırken, ABD'deki otomobil fabrikalarında ise her 38 işçiden biri iş yerinde yaralanıyor. Bu rakamlar Tesla’daki yaralanma tehlikesini gözler önüne seriyor.

Aynı zamanda The Information'ın incelediği raporlarda da Tesla fabrikasındaki çalışanların, amonyak gibi zehirli maddeler nedeniyle çeşitli rahatsızlıklara maruz kaldığı tespit edildi.

Tesla’nın yine o fabrikasında bir işçi 2021'de "sıcak çarpması" sonucu hayatını kaybetmişti.

Editör: Tugay AKSOY