Aile Destek ödemeleri vatandaşa adeta can suyu oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli aylığı, yaşlı aylığı, yaşlı bakım aylığı, ihtiyaç yardımı gibi ödemeleri belirli periyotlarda vatandaşların hesaplarına aktarıyor. Ödemeler genellikle PTT aracılığı ile yapılıyor. Dileyen vatandaşlar ilgili kuruma IBAN numarasını vererek ödemeyi hesap numarasına alıyor. Edinilen bilgilere göre, Ekim ayının ödemeleri T.C. kimlik numarasının son hanesine göre 0,2,4,6,8 olacak şekilde vatandaşların PTT hesaplarına ya da IBAN numaralarına yatırılacak.

Ekim Ödemeleri Hesaplara Geçecek

Evde yaşlısına ya da bakıma muhtaç bireye bakan ve yardım eden kişilere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 5.097 TL tutarında ödeme gerçekleştiriliyor. Aile destek ödemeleri, engelli aylığı, yaşlı aylığı gibi ödemeler il il yapılıyor. Her ilin ödeme tarihi farklı olurken genellikle ayın sonuna kadar tamamlanmış oluyor. 31 Ekim tarihi itibarıyla tüm vatandaşların ödemeleri hesaplarına geçmiş olacak.

Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Yatıyor?

Evde bakım maaşı ve aile destek ödemeleri her ayın 15’i ve 28-31’i arasında yapılıyor. Bakanlık artık T.C. kimlik numarasından ziyade bulunulan ile göre ödeme yapıyor. 15’inde başlayan destek ödemeleri ay sonu gelmeden tamamlanmış oluyor.

Evde Bakım Maaşı Nasıl Sorgulanır?

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığını merak eden vatandaşlar T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile ödemenin yapılıp yapılmadığını kontrol edebilir. e-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra (şifreniz yoksa PTT’den alınız) arama butonuna ‘’Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’’ diyerek kontrol edebililirsiniz.

Editör: Tugay AKSOY