Karnelerin alınmasına çok az kaldı. Karneler içinde sorular gündeme gelmeye başladı. Cuma günü sona erecek dönem için not ortalamalarına göre alınacak belgeler merak ediliyor.

1 Dersi Zayıf Olan Öğrenci Belge Alabilecek mi?

Karne günü yaklaşıyor. Bununla beraber bazı öğrenciler tek dersi zayıf bile olsa belge alıp almayacağını soruyor. Şüphesi bulunan öğrencilerde soru işaretlerini gidermeye çalışıyor.

Eğer öğrencinin tek dersten zayıfı varsa ya da 50 notunun altında dersi varsa, öğrenciler diğer derslerinde ne kadar başarılı olursa olsunlar takdir ya da teşekkür alamazlar.

Takdir Belgesi İçin Gereken Not Ortalaması Kaç?

Takdir belgesi için gereken not ortalamaları karne günü yaklaşırken en çok cevabı aranan sorulardan biri oldu. Eğer öğrencinin tüm ders notlarının ortalama 85 ve üzeri ise Takdir Belgesi alabiliyor. Takdir belgeleri ilkokulda verilmiyor. Sadece ortaokul ve lise için geçerlidir.

Teşekkür Belgesi İçin Gereken Not Ortalaması Kaç?

Teşekkür belgesi için gereken not ortalamaları karne günü yaklaşırken en çok cevabı aranan sorulardan biri oldu. Eğer öğrencinin tüm ders notlarının ortalama 70 ile 85 arasında ise Teşekkür Belgesi alabiliyor. Teşekkür belgeleri ilkokulda verilmiyor. Sadece ortaokul ve lise için geçerlidir.

Eğer ortaöğrenim süresince öğrenci en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi almış ise üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

Editör: Birkan Erel