Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bu sabah saatleri itibariyle hesaplara yatırılmaya başlanan eğitim destek ödemelerine yönelik son dakika açıklamasında bulundu.

Şubat ayı içerisinde sosyal ve ekonomik destek adı altında hesaplara aktarılan ödemeler 872,4 milyon TL'yi buldu. Çocukların eğitim eşitliğini destekleyebilmek için zor durumda olan ailelere sunulan SED eğitim destek ödenekleri sonunda hesapları yatırılmaya başlandı.

Sosyal destek ödemeleri kapsamında çocukların milli değerlerine sahip sürdürülebilir bir eğitim geleceği elde edebilmeleri için yapılan ödemeler Şubat ayında da hesaplara aktarıldı.

SED Destek Ödemesinden Nasıl Yararlanılır?

Bakanlık konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada eğitim giderlerinin karşılanabilmesi adına Şubat ayı için 872,4 milyon TL set ödemesi yaptık, müjdesini verdi. Aile odaklı bir sosyal hizmet modeli kapsamında çocukların aile ortamında büyümelerini sağlayacak bu destek ödemeleri her ay düzenli olarak hesaplara yatırılmaya devam edecek. Başvuruda bulunmak, eğitim destek ödemelerinden faydalanmak isteyenlerin e-devlet platformuna girerek T.C kimlik numarası ve bireysel şifre ile sosyal destek başvurusunda bulunması yeterlidir.

Editör: Halil Uzan