Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir süre Kasım seminerlerinin yüz yüze yapılması hususunda tepkiye maruz kalmış ardından yapılan çalışma neticesinde Kasım seminerlerinin online olacağını açıklamıştı. Seminerlerin yüz yüze yapılacağının ilk açıklandığı tarihte sitemizden büyük olasılıkla online olacağına yönelik düzenleme yapılacağını açıklamıştık. Durum tam da bu şekilde gerçekleşirken Bakan Tekin’in açıklamasındaki satır başları dikkat çekti.

Bakan Tekin, ‘’Yalnız bir istirhamım ve bir de uyarım var. İstirhamım lütfen online sunumları dikkatlice takip edelim. Çünkü genel müdürlerimiz uygulamada karşılaşacağınız teknik ayrıntıları sizlerle paylaşacaklar. Uyarım da, Nisan ara tatili kesinlikle yüz yüze ve okullarda olacak, planlarımızı buna göre yapalım.’’ ifadelerine yer verdi.

Hem seminerlerin Kasım ara tatilinden sonra kesinlikle yüz yüze olacağını belirtti hem de öğretmenlerden seminerleri dikkatlice takip etmelerini istedi.

Nisan seminerlerinin yüz yüze olacağının açıklanmasının ardından gözler tarihlere çevrildi. İkinci dönem ara tatili 8 Nisan 2024’de başlayacak 12 Nisan 2024’de sona erecek.

Ramazan Bayramı ise 10 Nisan Çarşamba 2024 tarihinde başlayacak 12 Nisan Cuma günü sona erecek. Bu sebeple öğretmenlerin Nisan seminerlerinin dar bir tarihe mi sıkıştırılacağı  yoksa online mı yapılacağı merak konusu oldu. Ancak öğretmenlerimizin bundan sonraki ara tatil planlarını yüz yüze olacak şekilde yapmaları son derece önem taşıyor. Bakan Yusuf Tekin, bundan böyle seminerlerin yüz yüze olacağını çok açık bir şekilde belirtti.

Editör: Tugay AKSOY