Öyle ki Bartın, Sinop, Zonguldak, Şile gibi merkezlerde fırtına ve selden; yurdun doğu bölgelerinde kar yağışından ve son olarak Bursa’da şiddetli esen rüzgardan kaynaklı olarak eğitim öğretime ara verilmek durumunda kalmıştı. Bitirmek üzere olduğumuz hafta sonunda ise özellikle yurdun batı bölgelerinde bahar havası vardı.

Lodos gidiyor kış geliyor

Pazartesi sabah itibariyle ise kış mevsiminde olduğumuzu yurdun tüm bölgeleri hatırlayacak. Lodos ve ılık hava etkisini yitirirken poyraz ve soğuk hava dalgası hafta boyunca yurt geneline hakim olacak. Meteoroloji hesapları ve uzmanları pazartesi sabahı okula ya da işe giderken sıkı giyinilmesi gerektiğini söylüyor. Aksi halde hasta olmak işten bile değil.

Sosyal medyada en çok takip edilen meteoroloji hesaplarından biri olan Hava Forum’da vatandaşları soğuk hava dalgasının etkinliğinin başlayacağı tarih konusunda uyardı. Hava Forum’un paylaşımı:

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Karayelle birlikte Balkanlar&#39;dan soğuk hava ve yağmur geliyor. Karayel geldiğinde lodos mekanı terk edecek. Tüm bunlar pazar gecesinden itibaren başlayacak...</p>&mdash; Hava Forum (@HavaForum) <a href="https://twitter.com/HavaForum/status/1731074673163542594?ref_src=twsrc%5Etfw">December 2, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Editör: Deniz Beyatlı