Memur Sendikaları Konfederasyonu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı misafir etti. Görüşmenin ardından Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı, Bakan Yerlikaya’dan neler talep ettiklerini sosyal medya hesabından açıkladı.

Görüşmede AFAD’da görevli memurlara idari izinden özel güvenlik görevlilerinin yeni ismi hakkında birçok meseleye değinildi.

AFAD'daki Kamu Görevlilerine İdari İzin

270 kişilik Memur-Sen AFAD ekibimizle 6 Şubat depremlerinde; depremin ilk saatlerinden itibaren yaraları birlikte sarmak, enkaz altındaki kardeşlerimize ulaşmak için milletimizin hizmetinde olduk. Kamu görevlisi olarak, AFAD görevlisi olarak yer alan kamu görevlilerinin bu sürelerde (eğitim, afet bölgesi çalışması vb.) idari izinli sayılmasını Sayın Bakan'a ilettik.

Deprem Bölgesindeki Kamu Görevlilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri Raporumemursen

6 Şubat depremleri sonrasında bölgede kamu hizmetinin eksiksiz sunumu noktasında yoğun gayret sarf eden, bölgenin inşası ve ihyası süreçlerine elzem görevlerde bulunan kamu görevlilerimizin yaşamış olduğu sorunları, mağduriyetleri ve çözümüne ilişkin yöntemleri derlediğimiz “Deprem Bölgesindeki Kamu Görevlilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” Raporumuzu Sayın Bakan'a takdim ettik

Özel Güvenlik Görevlisi değil Koruma ve Güvenlik Görevlisi

Kamu kurum/kuruluşlarında istihdam edilen Koruma ve Güvenlik personelinin kıyafetlerinde yazan “Özel Güvenlik Görevlisi” ibaresinin kaldırılmasını, bu çalışanlarımızın kamu görevlisi olduğunun unutulmaması ve ünvanına uygun olarak “Koruma ve Güvenlik Görevlisi” olarak ilgili Yönerge’de değiştirilmesini ve düzeltilmesini talep ettik.

Kamu görevlilerinin çözüm beklediği diğer talep ve beklentilerini dile getirerek, istişarelerde bulunduk. Nazik ziyaretlerinden dolayı Sayın Bakan'a teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Editör: Tugay AKSOY