Veliler ve öğrenciler kantin fiyatlarının yüksek olması sebebiyle tepkilerini arttırdılar. Günümüz ekonomik koşullarında kantincilere de çok fazla isyan etmek tabi ki mantıklı değil. Ancak yine de devletin bu konuyla ilgili biran önce ilgilenmesi gerekiyor.

Yüksek Fiyatın Sonu Gelir mi?

Kantinleri ticarethane olarak görmemek gerekir. Öğrencilerin tüm temel ihtiyaçlarını karşıladıları bir işyeri olarak görebiliriz. Çünkü kantin maddi açıdan her öğrenciye hitap etmelidir. Özellikle günümüzün ekonomik koşullarıyla daha da önem taşıyan bu fiyatlar sadece velileri ve öğrencileri değil öğretmenleri de etkiliyor. Kantin işletmecilerininde bir suçu olmadığını düşünüyoruz. Onlarında kira, çalışan, elektrik gibi giderleri olduğunu düşündüğümüzde onlarda haklı. Ama burada sosyal devlet olarak devletin birkaç önlem alması hatta teşvik sağlaması gerekiyor. Tüm kantinlere gerekli teşviklerin verilerek kantin fiyatlarının taban fiyatlar da ilerlemesi sağlanması gerekiyor. Nasıl milletvekilleri çok uygun fiyatlardan yeme içme ihtiyaçlarını karşılıyorsa aynı durumun günümüzde kantinler de olması özellikle öğrenciler için şart gibi gözüküyor.

En kısa zamanda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son günlerde gündeme getirilen bu konu hakkında açıklama bekliyoruz.

Editör: Birkan Erel