Özellikle özel okullarda yıllardır çalışan öğretmenlerde maaş alıyor. Sözleşmelerde yapılıyor ancak buna rağmen özel okul öğretmenleri promosyondan faydalanamıyor. Peki ya özel okul sahipleri de bankalarla anlaşıp çalışanlarına yıllık promosyon veremezler mi?

Öğretmenlerde Devlet Özel Okul Ayrımı Her Konuda 1 Numara!

Resmi kurum yetkilileri ve bazı özel şirketler personel maaş ödemelerini yapmak isteyen bankalarla pazarlık yapıyor ve en yüksek miktarı öneren bankalarla anlaşmalar yapılıyor. Bazı anlaşmalar 3 yıl bazıları 5 yıl oluyor. Emeklilere de verilen promosyonlardan yararlanıyor. Ancak özel okulda çalışan öğretmenler hiç faydalanamıyor. Belki özel okulda çalışanlar istifa ediyor ya da 1 yıl sonunda sözleşmeleri bitiyor diyebilirsiniz. Ancak işe başlatmadan önce imzalatılan belgelerde bununla ilgili de maddeler konulabilir. Yani promosyon vermemek için bu bir bahane olamaz.

Okul sahipleri de ya da müdürleri bu konunun üzerine düşerek bankalarla anlaşmalar sağlayabilir. Kısacası Halk Eğitim’de çalışan öğretmenlere, özel okulda çalışan öğretmenlere hatta ücretli öğretmenlik yapan öğretmenlere promosyon anlaşmaları yapılmalıdır.

Editör: Birkan Erel