Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Yuvacık Köyü’nde öğretmenlik yapan Berna Yıldız, öğrencilerini geleceğe hazırlarken etkisini sürdüren kar ve soğuk havayla da mücadele ediyor. Zorlu kış şartlarının etkili olduğu köyde okula öğrencilerinden gelen 24 yaşındaki öğretmen sobayı yakarak sınıfı ısıtıyor, okulun önünü kardan temizliyor ve öğrencilerini sevgiyle karşılıyor.

Dersin ardından kartopu

Dersin ardından öğrencileriyle okul bahçesinde kartopu oynayan Berna Öğretmen, öğrencilerine duyduğu sevgiyle tüm zorlukların üstünden geliyor. Berna Öğretmen ise yaptığı fedakarlıklar ve öğretmenlik mesleği sevgisiyle şöyle anlatıyor:

Ben öğretmen olmayı çok istedim, ilk geldiğim zaman atanmasaydım dedim ama şu an iyi ki diyorum. İyi ki böyle bir yerde öğretmenim. İyi ki bu öğrencilere sahibim. Okulun bütün işini öğrencilerimle yapıyorum. Yeri geliyor veliler de yardımcı oluyor. Bulunduğum köy merkeze çok uzak bir köy. Ara tatil döneminde 5 gün mahsur kaldım ama köylüler sağ olsun sahip çıktı. Kışlar zor ama insanlar yardımlaşa yardımlaşa gidiyor.  

Editör: Deniz Beyatlı