Türkiye’nin 13 ilinde hissedilen, on binlerce vatandaşımızı yitirdiğimiz deprem felaketinin üzerinden 1 yıl geçti. Tüm bölge ve ülke genelinde anma törenleri düzenlenirken hayatını kaybeden vatandaşlarımız anıldı. Gündeme gelen bir diğer konu da yeni olası bir depreme ne oranda hazırlıklı olduğumuz oldu.

Oturduğumuz binaların sağlamlığı, kentsel dönüşüm, imar planları, müteahhitlerin iş bilmezliği, evlerini kaybeden vatandaşlarımıza konut sağlama gibi konular herkesin gündemindeydi. Ancak SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan depreme hazırlığı farklı bir açıdan ele aldı.

Olağanüstü haller pedagojisi

Müfredat çalışmalarının da merkezinde bulunan Prof. Eraslan Türkiye’de eğitim sisteminin gündemine derhal ‘olağanüstü haller pedagojisi’ni alması gerektiğini ifade etti. Deprem kuşağında yaşayan bir ülke olarak buna eğitim açısından da pedagojik açıdan da hazırlıklı olunması gerektiğini ifade eden Eraslan okul müdürlerinin görev alabileceğini söyledi.

Lojistik afet sorumlusu

Prof. Dr. Levent Eraslan yaptığı açıklamada olağanüstü hal durumları içinde okul müdürlerinin kendi mahallelerinde lojistik deprem afet sorumlusu olarak görev alabileceklerini belirtti. Vatandaşlara bu şekilde ikiz görevliler verilerek olağanüstü hal durumunda daha hazırlıklı olunabileceğini ifade etti.

Editör: Deniz Beyatlı