Ataması yapılmayan öğretmenler uzun süredir Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğretmen atama takviminin yapılmasını bekliyor. Pek çok siyasinin gündeminde olan konuya İyi Parti de sık sık açıklamalarında yer veriyor. İyi Parti Grup Sözcüsü Kürşad Zorlu öğretmenlerin taleplerini bir kez daha dile getirdi. 100 bin mülakatsız öğretmen ataması yapılmasını istedi.

Kürşad Zorlu’nun açıklamaları:

Değerli basın mensupları hemen her hafta öğretmenlerimizin haklı feryadını gündemde tutmaya çalışıyor. Zira 100 binlerce öğretmenimiz ve aileleri siyasi iktidarın alacağı kararlar konusunda kaygılı ve kuşkulu bir bekleyiş içerisindeler. Yeni dönem başlarken atama takvimi halen açıklanmamıştır. Tüm çağrılarımıza rağmen ve vatandaşımızın tepkisini arttıran bir sebep de ne hükümetin ne bakanlığın makul bir bilgilendirme dahi yapmıyor oluşudur. Değerli basın mensupları evlatlarımızı yetiştirecek öğretmenlerimizden söz ediyoruz. Onlara reva gördüğümüz muamele bu olmamalıdır. Gerçi şaşırmıyoruz. Öyle ki öğretmenlere yoksulluk sınırı altında bir ücreti reva gören, öğretmenler odasını bölen, siyasallaştıran bir anlayışın bu süreci yönetemeyişi bizim için sürpriz değil.

Buradan siyasi iktidara bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Derhal atama takvimini belirleyerek en az 100 bin kadro atamasını açıklayın. Bunca olan şeyden sonra bu sayıya ulaşılamaması bir fiyasko olacaktır ve yeni adaletsizlikleri de beraberinde getirecektir. Öğretmenlerimiz asla bunu kabul etmeyecekler. Yine mülakat uygulaması içinse hala adım atma imkanımız var. Her defasında hatırlatıyorum. Sadece meclis başkanlığımızın bizim verdiğimiz kanun teklifini gündeme alması yeterli olacaktır. İnanın öğretmenlerimizle ilgili alınacak kararlar, hani çok konuşup üzerine odaklandıkları yerel seçim öncesinde de en önemli belirleyicilerden biri olacaktır.

Editör: Deniz Beyatlı