Öğretmen odası buluşmalarında gelen bir soru üzerine Bakan Tekin öğretmenlerin özlük hakları içinde konuştu.

Özlük Hakları İyileştirilecek

Kastamonu’da öğretmen buluşmalarında Bakan Tekin resmen haftanın en önemli gündemlerini oluştur. Alan değişikliğinde mülakat konusuna, mülakatların online yapılacağından öğretmenlerin özlük haklarına kadar önemli açıklamalarda bulundu. Bu buluşmalar sayesinde Bakan Tekin’in de dediğine göre öğretmenlere verilen değerin bu buluşmalarda daha da önemi oluyor. Tüm sorunlar dile getiriliyor ve cevap aranıyor. En son Bakan Yusuf Tekin özlük hakları ile ilgili de açıklama yaptı.

Öğretmenlerin özlük haklarını daha da iyileştirmek için her türlü gayreti göstereceklerini belirten Tekin, bundan önceki Öğretmen Odası Buluşmaları'nda olduğu gibi bundan sonra da öğretmenlerin talep ve beklentilerini yerine getirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Öğretmenlerin Özlük Hakları Ne Demek?

Özlük hakları ile ilgili yaptığı açıklamalarla da gündem Bakan Tekin bazı kesimler tarafından akıllara özlük hakları ne demek sorusunu getirdi. Özlük hakları; öğretmenin öğrenim durumu, atama, adaylık, meslekte yükselme, terfi, denetim ve değerlendirme, sicil, disiplin, sendika üyeliği, sağlık, mazeret izinleri, mali haklar, erkekler için askerlik durumu ve emeklilik gibi haklardır.

Editör: Birkan Erel