Kastamonu’da gerçekleştirilen öğretmen buluşmalarında Bakan Tekin her hafta olduğu gibi gündem oldu. Alan değişikliği ve mülakat konularında çok net açıklamalarda bulunan Tekin bu konularda ki çizgisini değiştirmedi.

Mülakat Doğru Popülist Söylemlerden Uzak Duralım!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin mülakat konusunda son sözünü söylemiş gibi duruyor. Herhangi bir açık kapı bırakmayan Bakan Tekin mülakat konusunda emin. Mevcut yasal düzenlemelere göre mülakatın yasal zorunluluk olduğuna vurgu yapan Bakan öğretmen adaylarının mülakat kaldırılacak gibi söylemlere prim vermemesi gerektiğini de söyledi. Bazı çevrelerin öğretmen adaylarını siyasi malzeme yapma eğiliminde olduğunu belirtti. Ancak bu tür popülist söylemlerden öğretmenlerin uzak durması gerektiğini ve bu söylemlere karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. Bakan Tekin açıklamaları sayesinde mülakat kaldırılacak gibi sahte gündemlerin de yanlış olduğunu gördük.

Öğretmenler Görüşmeleri Önemli Bulunuyor

Öğretmen buluşmalarının öğretmenler için çok önemli olduğu dile getiriliyor. En azından gündeme dair de cevaplamalar yapan Bakan Tekin akıllarda ki soru işaretlerini bir nebze cevaplıyor. Onun dışında öğretmen dertlerini de dinleyen Milli Eğitim Bakanı bu görüşmelerin öğretmenler tarafından oldukça olumlu karşılandığının da bilincinde.

Editör: Birkan Erel