Öğretmenin rolünün öğrenciler üzerindeki etkisinin çok az olduğu iddia eden makale gündem yarattı. Bu makaleye de öğretmenler tarafından tepki gecikmedi.

İşte O Makale

Son günlerde yayınlanan bir araştırma, öğretmenin öğrenci başarısındaki etkinin neredeyse hiç olmadığını iddia etti. Bu çalışmaya göre, öğretmenin öğrencinin akademik başarısındaki etkisi yüzde 10'u geçmemektedir. Cambridge yayınlarında paylaşılan bu makale, sosyal medya platformu X'te Gilles Deleuze tarafından paylaşılmasıyla öğretmenler arasında bir tartışma başlattı.

Öğretmenler öğrenciler üzerinde daha yüksek etkisi olduğu düşünülürken bu açıklama ile öğretmenler tepki geldi. Öğretmenlerden de çalışmanın sadece 50 öğrenci üzerinde yapılmış olmasından dolayı geçerliliği olmayacağını düşünüyor. Bu sayıların net bir sonuç getireceğini inanmıyorlar.

Bizde eğitim sürecinde öğrenci ve öğretmen ilişkinin çok önemli olduğunu ve öğrencinin sadece yetenekleriyle değil aynı zamanda öğretmenin başarısıyla da güçlü bir bağa sahip olduğuna inanıyoruz.

Editör: Birkan Erel