Ara tatilin uzatılmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hafta sonlarıyla beraber tatil 9 gün dedi. “Çıkan haberler asılsızdır” dedi.

MEB’den ve AA’dan Açıklama

Öğrenciler ve öğretmenler, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatilinin keyfini çıkarıyor. Öğrenciler 20 Kasım'da dersler başlayacak. AA Teyit Hattı bazı haber sitelerinde yer alan 'Ara tatil uzatıldı' iddiasını yalanlama geldi.

Sosyal medyada ve çeşitli haber sitelerinde kaynaksız olarak tatil süresinin uzatıldığına dair paylaşımlar yapıldı. Kısa sürede gündem olan bu tatil süresi için bir diğer yalanlama da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi.

İddianın 'Milli Eğitim Bakanı açıkladı: 5 gün sürmesi planlanan ara tatile uzatma geldi' başlığıyla sunulduğu ve yayıldığı görülüyor.

Haber içeriğinde ise Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre tatilin 13 Kasım'da başlayıp 17 Kasım'da bittiği, önündeki ve arkasındaki hafta sonu tatillerinin de hesaba katılmasıyla toplam tatilin 9 gün olarak olacağı söylendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına ait çalışma takviminde birinci dönem ara tatilinin 13 Kasım-17 Kasım tarihlerinde planlandığı gibi olacağı söylendi.

Editör: Birkan Erel