Dünya Omicron varyantı olan Eris ile tanıştı. Peki ya Eris yeniden kapanmaya yol açacak mı? Yeni bir salgın furyası geliyor. Ülkemize etkileri ne olacak?

Eris Nerede Görülmeye Başladı

Uzakdoğu da saptanan virüs Avrupa ve Kuzey Amerika’ya sıçradı. Ardından hızla yayılan Eris virüsü tam 51 ülkede hızla bir şekilde yayıldı. Bakan Fahrettin Koca ise “henüz Türkiye’de Eris varyantı görülmedi” dedi.  Çin, ABD, İspanya, Portekiz gibi önemli ülkelerde görülen varyant ABD’de bazı bölgelerde maskeyi geri getirdi. Bunun sonunda okulların tekrar kapanması gerektiği çoğu üşkenin gündeminde. Haliyle Türkiye’ye ulaştığı an geçen yıllarda yaşanan kapanmanın gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Yeniden Kapanacak mıyız?

Sağlık kuruluşlarından şu ana kadar bu yönde herhangi bir açıklama gelmedi. Eris varyantının ciddi rahatsızlıklara neden olduğuna yönelik de kanıt yok.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kon ile ilgili açıklamalarda bulundu ve kapanma ile ilgili konuları net bir şekilde yalanladı. Bakan Koca konuyla ilgili; “bu görülen varyantlar bizi asla endişelendirmesin ve kapandığımız dönemlere geçme gibi bir söz konusu değil. Hala koronavirüs görülüyor ancak hastaneye yatırma ihtimali eksilerden çok daha düşük” dedi.

Editör: Birkan Erel