2022 yılında “20 sorunun birebir aynısı çıktı” iddiaları sonrası bu sene de 2023 KPSS sınav soruları için “2023 KPSS soruları çalındı mı?” Sorularının sorulmasına sebep oldu.

KPSS Soruları İncelendi mi?

Geçen sene 2022 KPSS sınavı sonrası bazı adaylar ilginç bir sonuçla karşılaştı. 31 Temmuz 2022 yılında gerçekleştirilen KPSS sınavı için Yediiklim Yayıncılık, Youtube ve çeşitli sosyal medya üzerinden birebir çıkan soruların aynılarını çözdükleri iddia edildi. Deneme sınavında sorulan sorular da 2022 KPSS sınavında çıkınca, acaba sorular bazı öğrencilere dağıtıldı mı soruları gündeme düştü. Bundan daha önce de neredeyse her sene bu tarz sorunlarla karşılaşıldı. Çok daha önceki yıllarda şıkların sıralanmasıyla cevapların bulunduğu iddiası da sınava hakkıyla giren öğrencileri üzmüştü. Haliyle bu sene de 2023 KPSS sınav soruları çalındı mı iddiasıyla yayıncılar, öğrenciler ve öğretmenler soruları araştırdı. Ancak bugüne dek herhangi bir şüpheyle karşılaşılmadı.

2023 KPSS Sınavında Hiçbir Şüphe Yok!

Bugüne kadar birçok araştırmaya maruz kalan 2023 KPSS sınavında herhangi bir sorun ile karşılaşılmadı. Herhangi bir çalıntı iddiası ile de karşı karşıya kalınmadı. Yıllar sonra 2023 KPSS sınavı için şüphesiz tertemiz iddiasız bir sınav olduğu görülüyor. Bu şüpheler ortadan kalktıktan sonra sınava giren adaylar iyi bir atama sayısıyla daha iyi atamalar bekliyor.

Editör: Birkan Erel