Öğretmenleri sevindirecek haberler yolda. Eğitim Bir Sen yetkileri Milli Eğitim Bakanlığı yetkileri ile neler konuştu? Detaylar haberimizde.

Eğitim Bir Sen - MEB Görüşmesi Ses Getirecek!

12 Ekim tarihinde gerçekleşen toplantı da Eğitim Bir Sen yetkileri ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkileri görüştü. Gerçekleştirilen toplantı da sendika gündemde olan istek, talep, sorunları dile getirdi.

Şartların iyileşmesini beklediklerini söyleyen Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz “sosyal, mali, özlük hakkı gibi konularda şartlar iyileşsin” dedi. En çok dikkat çeken konulardan biri de sendikanın öğretmenler için söylediği il içi yer değişikliği işlemlerinin mağduriyet taşıması oldu. Bunların derhal çözülmesi gerektiği toplantıda vurgulandı. Birçok konuya değinen sendikanın ses getirdiği bir diğer konu da öğretmen kadrolarının şube müdür veya daha üst kadrolara atananlara, görevlerinin sona ermesi halinde, eğitim kurumları yöneticiliğine yeniden getirme başvuru hakkının geri verilmesi isteği oldu.

Sendika Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yer Değiştirilmemeli

Sendikanın bu konu hakkında bir diğer maddesi de şöyle;

Sendika şube veya temsilcilik yönetim kurulu üyelerinin ve işyeri temsilcilerinin istekleri haricinde (hizmet gereği yapılanlar hariç olmak üzere) görev yerlerinin değiştirilmemesi gerektiği yönünde işlem tesis edilmelidir.

Editör: Birkan Erel