Öğretmenlere müjde diyebileceğimiz bir gelişme yaşandı. Başöğretmen olmak için adımlar daha kolay olması yönünde fikirler ortaya atıldı. Bu fikirler hangileri? Bu fikirlerin hangileri gerçekleşebilir? Ayrıntılar haberimizde…

Kariyer Basamaklarını Öğretmenler Artık Daha Hızlı Atlayacak

Öncelikle bilmek gerekir ki her öğretmen başöğretmen ya da uzman öğretmen olmak zorunda değildir. Ancak günümüzde başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik o kadar çok gündem oluyor ki öğretmenler arasında en çok merak edilen konular arasında. Özellik Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tüm toplantı sonraları bu konuya değinerek öğretmenleri bilgilendirmek zorunda kalıyor.

 Son günlerde ise ortaya atılan fikirler öğretmenlerin yıllarını dolduranların sınavsız bir şekilde unvan alabileceği oldu. Bunun öncelik fikri 5. yılını doldurmuş öğretmenlerin öba üzerinden alacakları uzaktan eğitim sonrası uzman öğretmen olmaları.

Sınavsız Gerçekleşecek Başöğretmen Unvanı Yolda

Sınavsız olarak 5 yıl ve üzeri çalışan öğretmenlerin öba zorunlu eğitimi sonrası uzman öğretmen olmaları ağır basan fikirlerden. Bunun dışında ise mesleğinde 15. Senesini dolduran öğretmenlerin direk başöğretmen olması da önerilen fikirler arasında.

Tabi ki direk zamanını dolduran öğretmenlerin başöğretmen olma fikirleri de bugüne kadar başöğretmen olmuş öğretmenlerin protestoları ile karşı karşıya getirdi. Bununda çözümü olarak 15. senesinde doktora eğitimi tamamlayan öğretmenlerin yine öba üzerinden zorunlu eğitimi aldıktan sonra Başöğretmen olabileceği oldu. Bu çözümlerle beraber sınavsız olarak uzman ve başöğretmen olunabilecek.  

Editör: Birkan Erel