Kira yardımı teklifi bulunan görüşmelerde mutlu sona yaklaşılıyor. Kira yardımı ayrıntıları belli oldu ve konu meclise taşındı. Detaylar haberimizde…

Öğretmenlere Kira Yardımı Yolda

Artan enflasyon nedeniyle atanan öğretmenler özellikle büyükşehirlerde sıkıntılar çekiyorlar. Bunu dile getiren sendika başkanları 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde istediklerini almışlar gibi duruyor. Kira yardımı dışında zam oranları gündemde. Öğretmenler özellikle büyükşehirlerde zorluk çekiyor. Bu kutsal mesleği icra eden öğretmenlerimizin bu sıkıntıları çekmesi, sosyal devlet olarak devletimizi zayıf kılıyor. Bu sorunun mutlu sona ulaşması an meselesi.

Öğretmenlerin Kira Yardımı Meclise Taşındı

Öğretmenler finansal zorluklar altında yine de verimli bir şekilde mesleklerini icra etmeye çalışıyorlar. Ancak kira sorunu ülkemizde başlıca gündemi belirliyor. 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde kira yardımı zam ile beraber başlıca konulardandı. Artık bu konu meclise taşındı. Öğretmenlere 5 Bin TL ile 7500 TL arasında bulunduğu şehirlere göre kira yardımı teklifi meclise sunuldu. Eğer mecliste bu teklif kabul edilirse öğretmenlere maaş yatarken birde kira yardımı yatacak. Kira yardımı almak isteyen öğretmenlerin eşinin ya da kendi üzerine evi olmaması gerekiyor. Evi olanlar bu yardımdan faydalanamayacak.

Meclise Bu Yardım Fikri Kim Sundu

Meclise sunulan bu teklifin başrolünde Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süreyya Öner Derici oynuyor. Öğretmenlerin %86'sının kira konusunda sıkıntı çektiğini ve bu olayı derhal çözmesi gerekitğii söyleyen milletvekili parti ayırmaksızın herkesin bu teklife olumlu bakarak evet yöenünde oy kullanmasını istiyor.

Editör: Birkan Erel