Öğretmen Haber olarak 2 gün önceki haberimizde kulis bilgisi olarak geçtiğimiz ara seminer kararı yarın gelebilir. Milli Eğitim Bakanlığı okullara Kemal Şamlıoğlu imzasıyla gönderdiği bilgiye göre 1.ara tatilde seminerler 13-17 Kasım tarihlerinde yüz yüze yapılacaktı. Eğitim camiası gerek sosyal medyada gerekse örgütlü kurumlar vasıtasıyla kararı kabul etmedi.

Ara tatil semineri online olacak

Alınan bilgilere göre MEB bu konuda geri adım atacak. Seminerleri online yapma kararı alan Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararı her an duyurabilir. Öğretmenlerin dinlenmesi, memleketlerine gidip ailelerini de görebilmelerine vesile olan ara tatillerde seminerlerin online düzenlenecek olması eğitim camiasını mutlu edecek. Birçok mağduriyetin önüne geçen kararı hafta içi MEB açıklayacak.

Önce kaybettirip sonra bulduran sistem

Karar bir yandan öğretmenleri mutlu ederken bir yandan da hala önce kaybettirip sonra bulduran sistemin devam ediyor oluşu dikkat çekiyor. Özellikle son yıllarda toplumsal tüm kararlarda ilk olarak toplumsal talepleri karşılamayan yetersiz kararlar alınırken sonrasında bazen Cumhurbaşkanı bazen bir bakanın adeta bir padişahın ulufe dağıtması gibi haklı talepleri müjde olarak sunması politikasından vazgeçilmiş değil. Öğretmenler ve toplumun diğer kesimlerinin son yıllarda giderek artan ekonomik zorlukların içinde makul taleplerinin karşılanması lütuf değil zorunluluktur.

Editör: Deniz Beyatlı