Milli Eğitim Bakanlığı yazılı ve uygulamalı sınavlar için sistemi tamamen değiştirdi. Kararlar haberimizde. Ortaokul ve liseleri ilgilendiren bu kararlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönergeyi Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı beklenen yönergeyi yayımladı. Yazılı ve uygulamalı sınavlarda yazılı sınava giremeyen öğrenciler mazeret sınavından yararlanabiliyordu. Ancak artık mazeret sınavına girmek isteyen öğrenciler velilerin okula müracat etmelerini bekleyecek. Bunun temelinde ailelerden habersiz sınavlara girmeme, disiplini sağlama ve aileyi okul içine daha çok dahil etme yatıyor. Bu sayede daha kaliteli ve disiplinli bir sınav ortama olabilir.

İlk 3 İş Gününde İtiraz Edilebilir

Resmi Gazete’de yayımlanan yönergeye göre uygulamalı ve yazılı sınavlar yönergesini ayrıntılı bir şekilde inceledik. Bu yönerge içerisinde resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında uygulanacak sınavlar için ayrıntılara yer verilmiş. Bu ayrıntılardan biri de sınav sonuçları açıklandıktan sonra ilk 3 iş günü içerisinde veliler sonuçlara itiraz edebilecek. Müdürlüğe dilekçe yazmaları yeterli olacak ve öğretmenler gerek sınav soruları itirazları gerekse sınav sonuçları itirazlarına cevap vermek zorunda kalacaklar.

Mazeret Sınavı Ayrıntıları Belli Oldu

Ortaokul ve liselerde düzenlenen ortak sınavlara katılmayanlar sınavdan sonra en geç 5 iş günü içerisinde velisi tarafından durumu yazılı olarak okullara iletmeleri gerekiyor. Eğer bunu gerçekleştirmezlerse mazeret sınavından yararlanamayacaklar.

Editör: Birkan Erel