İlkokul öğrencisinden haz etmeyen öğretmen bir gerçeği öğrendi ve öğrencinin ailesini şikayet etti. Bu durum gerek öğrenci velisini gerekse idarecileri zor durumda bıraktığı için kızgınlık yarattı.

Haksızlık Ortaya Çıktı, Öğrenci Velisine Soruşturma Açıldı

Okul seçmek artık yok biliyorsunuz. Ancak şehirlerde bazı okulların iyi olması ya da bazı okullarda ki iyi öğretmenlerin olması velilerin aklının karışmasına hatta iyi olan okulun yakınında oturmasa da o mahalleden birini bulup geçici olarak ikamet kaydı yaptırıp çocuğunu o okula kayıt edebiliyor.

Bu zaaftan yola çıkarak da bir çok veli çocuklarını istediği okula kayıt edebiliyor. Ancak bu sefer bu örnek patlak verdi ve öğrencinin hakkı olmadığı halde yalan ikametgah sonucu okula yazdırdıkları ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre de sınıfta huzursuzluk veren öğrenci öğretmenin sabrını taşırdı ve haksız kayıt edildiğini bilen öğretmen öğrenci velisini şikayet etti.

Şikayet Sonrası İnceleme Başlatıldı

Şikayet sonrası inceleme başlatılan veli hakkında soruşturma sürüyor. Öğretmenin bunu yapma sebebi de öğrencinin velisini tanıdığını ve bu olaydan baştan beri haberi olduğu ancak öğrencinin yaptıklarından sonra sabrının taşması sonucu sınıf huzurunu sağlamak adına bu yola başvurduğu kaydedildi.

İkametgah Adresine Göre Hangi Okula Kayıt Yapılıyor?

Birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler ikametgah adresine en yakın yerdeki okula sistem üzerinden kayıt edilir. Veliler bunun için herhangi bir belge getirmesine ya da başka bir işlem yapmasın agerek yoktur. Bu kural 5. Sınıfa geçen öğrenciler içinde geçerlidir.

Editör: Birkan Erel