Öğretmenler Ocak ayı itibariyle alacakları maaşlarına yansıyacak zam oranıyla beraber en düşük öğretmen maaşı 35 Bin TL olacak.

Sözleşme Görüşmelerine Göre Belli Olan Maaşlar Ocak'ta Alınacak!

Memur maaşları her ay yeniden açıklanırken artık Aralık ayına girmeye az zaman kala maaşlar netleşti. En düşük memur maaşı yaklaşık 35 Bin TL olacak. Kademeye göre değişecek olan maaş oranları en azından memurlara biraz da olsa nefes aldıracak. Ülkemizde gerçekleşen enflasyondan dolayı hiçbir zamma sevinemeyen öğretmenler yine de bu zammın gelmesini bekliyorlar. Yaklaşık yüzde 50 oranında zam gelecek olan maaşları memurlar Şubat ayı içerisinde alacaklar.

Uzman, başöğretmeni kadrolu ve sözleşmeli öğretmenleri kapsayan zam oranı öğretmenelre yetecek mi bunu zaman gösterecek. Derece ve kademeye göre değişecek olan maaş oranları öğretmenlerde en üst kademelerde 38.246 TL’yi bulacak gibi duruyor. Ayrıca uzman ve başöğretmenlik tazminatları artmış oldu. Bu sayede uzman olan öğretmen maaşlarına 4000 TL ek ücret, başöğretmenler ise maaşlarına 8000 TL civarı ek zam alacak.