Atama bekleyen öğretmenler atama sayısının kaç olacağını merak ediyor. Yüksek sayıda atama bekleyen öğretmenler, atama sayısının Cumhuriyet’in 100.yılına yakışacak bir seviyede olmasını talep ediyor. Öğretmenler atama sayısıyla ilgili Mehmet Şimşek'e seslendi. 

#MehmetŞimşekÖğretmeniÜzme

Atama takviminin açıklanmasına kısa bir süre kala öğretmenler sosyal medya hesaplarında örgütlenerek gündem çalışması yaptı. Yaptıkları çalışmayla Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenen öğretmenler ‘#MehmetŞimşekÖğretmeniÜzme’ dedi.

En yüksek sayıyı MEB alacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem felaketinin bütçe üzerinde yarattığı yüke rağmen Hazine ve Maliye Bakanlığı ile olabilecek en yüksek sayıyı almak için görüştüklerini ifade etmişti. Ayrıca Mehmet Şimşek’ten en yüksek atama sayısı verilecek bakanlığın Milli Eğitim Bakanlığı olacağı sözü alınmıştı.

Öğretmenler kaç atama istiyor?

Atama bekleyen öğretmenlerin ise üzerinde durduğu iki sayı 65 ve 100 bin. Cumhuriyetin 100.yılını kutladığımız bu senede öğretmenler bu yıla yakışacak şekilde 100 bin öğretmen ataması talep ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde atama takvimini açıklaması bekleniyor.

Editör: Deniz Beyatlı