Bilindiği üzere Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde sandık başına gidecek. Yerel seçimlerle birlikte önümüzdeki 5 yıl il ve ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve azaları belli olacak. Her seçim döneminde olduğu gibi sandık başlarında öğretmenler görevlendirilecek. Konuya ilişkin bir görüş ayrılığı mevcut.

Öğretmenler ikiye bölündü

Bir grup öğretmen sosyal medya  hesaplarından seçim görevinin öğretmenler için zorunlu olamaması gerektiğini savundu. Bu görevin öğretmenlik meslek tanımında bulunmadığı dolayısıyla özellikle mesai olmayan bir günde öğretmenler seçim görevlerinin zorunluluk olmasını kabul etmiyor. Diğer yandan bir grup öğretmen de yorumlarda seçim görevlerinin zaten çok nadiren denk geldiğiniz ve bunun bir sorun olmadığını savunuyor.

Ücretsiz yemek sağlanmalı

Seçim görevlerinin zorunlu olmasını kabul etmeyen öğretmenlerin bir itirazı da öğretmenlerin seçim görevlerindeki ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanması gerektiği yönünde. Sabah erken saatlerden akşam saatlerine kadar sandık başında görevli öğretmenlerin beslenme gibi önemli fizyolojik ihtiyaçları oluşuyor. Öğretmenler bu ihtiyaçları devletin ek bir ödenekle karşılaması gerektiği görüşünde.

Editör: Deniz Beşatlı