Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönerge tüm okullara aynı anda gönderildi. Hem okul müdürlerini hem de öğretmenlerini ilgilendiren o yazıda ne yer yazıyordu?

2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. ara tatili sonrası yeni dönem hızla başladı. Eğitim faaliyetleri sürdürülürken sınav takvimine yönelik detaylar oluşmaya başladı. Bakanlığını ilk kez uygulayacağı ortak sınava yönelik konu dağılımı ve sınav tarihleri paylaşıldı.

Öte yandan Bakanlık okullara Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü aracılığı ile özel bir yazı gönderdi. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren okullara gönderilen söz konusu yazı içerisinde tatbikat planlamasının yapılmasına ve gerçekleştirilmesine yönelik gereklilikler yer alıyordu.

“Deprem Haftası” Tatbikat Yazısı

Hem öğretmenleri hem de okul müdürlerini ilgilendiren o yazıda Merkez ve Taşra Teşkilatı ile okul ve kurumlarda hizmet veren okulların bu talimatları yerine getirmesi yönündeki beklentiye yer verilmişti.

2024 yılı içerisinde 1 ve 7 Mart tarihleri Deprem Haftası olarak kutlanacak. 13 Ekim tarihi ise dünya afet risklerinin azaltılması günü kapsamında faaliyetler uygulanacak. Okullara iletilen yazıda bu iki özel gün için faaliyetlerin yerine getirilmesi ve tatbikatların uygulanması talep edildi.

Personeli ve Öğrencileri Kapsayacak!

Yapılan açıklamada 1 ve 7 Mart Deprem Haftası kapsamında personel tahliye tatbikatının yapılması, tatbikat sırasında hem personelin hem de öğrencilerin can ve mal kaybının en aza indirilmesine yönelik tedbirlerin alınması bu konuda eğitim verilmesi istendi.

Editör: Halil Uzan