Öğretmenin görev saatleri dışında olan süreçte okuldaki herhangi bir tören için görevlendirilmesi mecburi mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ataması gerçekleştirilen öğretmenler ilkokul, ortaokul ve lisede görev tanımı dışında görevlendirilmede bulunabilir mi? Öğretmenim hafta içinde zorunlu ders saatleri dışında kalan boş günlerine toplantı ya da tören verilebiliyor.

Konu ile ilgili yönetmelik detaylıca incelendi.

Mesai saatleri içinde olan fakat boş gününde olan öğretmenin o toplantıya katılmak zorunda kanunlar bunu açıkça belirtiyor ancak öğretmenin boş gününde zorunlu olarak İstiklal Marşı töreni için katılması talep edilemiyor.

Öğretmen Boş Gününde Okula Çağrılır mı?

Öğretmenin boş gününde idare ile ilgili bir öğretmen toplantısı düzenlenmişse buna katılmak zorunludur. Çünkü böyle bir durumda bir üst kuruma sorumlu olan müdür ve öğretmenlerin hepsi toplantıya katılarak imza atmakla yükümlüdür. Ancak törene katılma zorunluluğu yoktur. Fiilen o anda okulda bulunan öğretmenlerin katılması zorunludur.

Bu konuyu getirilen açıklama sonrası 17.00 saati dışında bir öğretmen okula çağırılır mı? sorusu da merak edildi. Bazı usulsüz uygulamalar göz önüne alınarak mevzuattaki yaptırım ne söylüyor? araştırıldı. Öğretmenin mesai saati 17.00 dışında kalan zamanda herhangi bir toplantıya zorunlu olarak katılma mecburiyeti bulunmaz.

Editör: Halil Uzan