Su içmek insan sağlığı için çok faydalıdır. Gün içinde 2 ilâ 2.5 litre kadar su içmek hem zihinsel sağlık hem de bedensel sağlığın korunması için oldukça önemlidir. Bundan dolayı insanlar su içmenin alternatif yollarını bulmuşlardır. Bunun bir sebebi su içimini kolaylaştırmak iken bir diğer sebebi de diyet yaparken yağ yakımını hızlandırmaktadır. Suyun içerisine tarçın, elma, limon gibi bazı besinler katılarak suyun tadını güzelleştirmek ve yağ yakımını hızlandırmak için iyi bir öneri olacaktır.

Diyette Limonlu Su Mucizesi

Bir şeyi düzenli olarak yapmak bir süre sonra alışkanlık haline gelecektir. Limonlu su içmeyi de düzenli olarak yaparsanız eğer bir süre sonra alışkanlık olacaktır. Sabahları aç karna içilen limonlu su metabolizma hızını arttırarak sindirime de yardımcı olacaktır. Düzenli olarak yapılan diyetlerin içerisinde sıklıkla yer alan ve detoks suyu olarak geçen limonlu suyun pek çok faydası bulunmaktadır.

  • Düzenli olarak içilen limonlu su, bağışıklık sisteminizi korur ve hastalıklara karşı direncinizi artırır.
  • Boğaz ağrısını hafifletme etkisi vardır.
  • C vitamini bakımından zengindir.
  • Ağızda oluşan yaraların geçmesine yardımcı olacaktır.
  • Böbreklerde taş oluşmasının önünde bir koruma aracıdır.
  • Sindirim sistemini çalıştıracağından dolayı kabızlığın önüne geçecektir.
  • Güçlü bir antioksidan ve besleyici bir lif kaynağıdır.
  • Kalp damar hastalıkları için koruyucudur.
  • Kilo vermeyi kolaylaştırır.

Limonlu Su Nasıl Hazırlanır?

Limonlu su detoksu günümüzde sıklıkla araştırılıp uygulanan bir yöntemdir. Soğuk, sıcak, ılık her şekilde tüketebileceğiniz limonlu su günümüzün vazgeçilmez detoks yöntemlerinden bir tanesidir. Zayıflamak isteyen kişilerin hekim kontrolünde kendilerine uygun olan diyeti yaparken takviye olarak limonlu su detoksu yapması da elbette büyük bir fayda sağlayacaktır. Peki, bu mucizevi suyun hazırlanması nasıl olmalıdır?

Limon herkesin evinde daima bulunan, buzdolaplarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Bir adet limonun suyunu sıkıp 200 ml (1 su bardağı) suyun içerisine kattıktan sonra bir cezveyle birlikte ocakta kaynatabilirsiniz. Bu esnada limonun kabuğunu da kaynamakta olan suyun içerisine katabilirsiniz. Bu hazırladığınız detoks suyunun daha faydalı olmasını sağlayacaktır. Kaynayan limon ve su karışımını ocaktan aldıktan sonra dilerseniz sıcak dilerseniz de soğuduktan sonra tüketebilirsiniz. İçerisine maydanoz, nane, dereotu gibi yeşil bitkiler katarak hem limonlu suyun ekşi tadını yumuşatabilir hem de detoks etkisini de arttırabilirsiniz.

Limonlu su sabah uyanıldığı zaman, spor yaparken, yemeklerden önce tüketilebilir. Unutulmaması gereken bir husus ise her şeyin fazlasının zararının olabileceğidir. Herhangi bir sağlık sorunu olan bireylerin limonlu su tüketmeden önce mutlaka hekimlerine danışması gerekmektedir. Çok fazla limonlu su tüketen bireylerde tansiyon düşüklüğü, mide de yanma, reflü gibi rahatsızlıklar görülebilir.

Düzenli tüketilen limon suyu detoksunda bu sıkıntılardan bir tanesi veya birkaç tanesini yaşarsanız eğer en yakın sağlık kuruluşuna gidip uzman desteği almalısınız ve derhal bu kürü uygulamayı bırakmalısınız.

Editör: Halil Uzan