Yeni yıl ile birlikte hemen her alanda artan maaşlarla beraber masraflarda arttı. Konaklama bedelindeki artış öğretmen evlerine de yansıdı.

Türkiye'de 2023 yılında en çok harcamanın yapıldığı ulaşım sektörünü turizm ve konaklama sektörü takip ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren öğretmenevlerinde kalmak isteyen bir personel veya sivilin ödeyeceği ücret güncellendi.

Konaklama hizmetlerinden faydalanmak isteyenler artık eskiye göre oldukça yüksek bir rakam ödeyecek. Her şehirde farklı olmakla beraber ortalama olarak hesap edildiğinde bir aylık tek kişilik bir öğretmenevi pansiyonu ne kadar tutuyor? sorusu araştırıldı.

2024 Yılı Öğretmenevi Günlük ve Aylık Konaklama Bedeli!

Yemek ücreti fiyatı dahili olmamakla beraber tek kişilik konaklamanın ücreti 12.000 TL oldu. Ancak bu her ilde aynı değil. Çoğu illerde 2024 yılı öğretmenevi konaklama bedeli günlük 800 TL'ye ulaştı. Yapılan ufak bir hesaplama doğrultusunda ortaya çıkan rakam elbette ki her il için geçerli değil. Şehirden şehire değişebilen öğretmenevi konaklama ücreti kalacak kişi sayısına göre de şekillenebiliyor. 2 kişilik 3 kişilik ya da aile odası şeklinde tasarlanan öğretmenevleri paylaşımlı olarak kullanılabiliyor.