Milli Eğitim Bakanlığı, 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göndermiş olduğu ‘Eğitimcilere Yönelik Şiddet’ konulu yazı ile eğitimdeki şiddet sorununa ilk adımı atmış oldu. Daha önce Bakan Yusuf Tekin, eğitimciye şiddet gösteren kişilerin kamu vicdanını rahatlatacak şekilde cezalandırılacağını açıklamıştı.

MEB’den gönderilen en son yazıda ise, eğitim ve öğretim hakkı ile kamu hizmetlerinden yararlanma hakkını engelleyen eylemlerin hassasiyetle takip edileceğini, şiddete maruz kalan öğretmenlere il hukuk hizmetleri birimlerince hukuki yardımda bulunacağı açıklandı.

Geçtiğimiz aylarda ülkenin çeşitli yerlerden velilerin, öğretmenlere yönelik şiddet eylemleri büyük tepki çekmişti.

Haziran ayına dek değişmesi beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda da bu konuda maddelerin yer alması bekleniyor.

Son Haftalarda Neler Yaşandı?ogretmene-siddet-1

  • 1 Hafta önce Samsun’un Atakum ilçesinde sınıf öğretmeni Lale Günday, bir öğrencisini koridorda çantayla dolaşmaması konusunda uyardı. Öğrencinin okula gelen babası öğretmeni hem sözlü hem fiziki darp etti.
  • Bilecik’in Bozüyük’de bir velinin saldırısına uğrayan öğretmen, hastaneye kaldırıldı.
  • İstanbul’da disiplinsiz davranışları sebebiyle kurula sevk edilen öğrencinin velisi okula geldi ve öğretmene saldırdı. 3 öğretmen darp edildi.
  • Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde öğretmen veli tarafından darp edildi. Veli, öğretmene arkadan savunmasız bir şekilde saldırdı.
  • Kayseri Melikgazi ilçesinde bir müdür yardımcısı öğrenci velisi tarafından darp edildi.
  • Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde okul müdürü ve 5 öğretmen darp edildi.

Bunlar yalnızca birkaç örnek ne ilk ne de son olacak. MEB’in bu konuda daha sağlam adımlar atması gerekiyor.

Editör: Tugay AKSOY