İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ihaleye çıkarak bankalardan teklif alma dönemi kapanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın promosyon anlaşmalarını toplu şekilde yapması gündeme geldi. Bu şekilde gerçekleştiği takdirde tüm öğretmenler maaşlarını aynı bankadan çekecek. Bakanlık öğretmenler adına bankalarla promosyon anlaşması yürütecek.

Bakan Yusuf Tekin tekliflerden rahatsız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bankaların son dönemde yaptığı günün ekonomik koşullarına uygun olmaktan uzak promosyon tekliflerinden rahatsız olduğu biliniyor. Bu rahatsızlık konuya ilişkin bakanlığın adım atması ihtimalini de beraberinde getirdi. Yeni yapılacak maaş zammıyla birlikte öğretmenlerin toplu promosyon anlaşması yapılması halinde ciddi bir promosyon alma ihtimalleri oluşabilir.

50 bin TL’den fazla olması bekleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bankalarla promosyon anlaşmalarını yürüterek toplu anlaşma yapılması sonunda bir öğretmenin 3 yıllık anlaşma karşılığında en az 50 bin TL promosyon alabileceği iddia edildi. Öğretmenleri mutlu edecek bir anlaşmanın yapılıp yapılmayacağını ise süreç gösterecek.

Editör: Deniz Beyatlı