Kayseri'de bir ilkokulda bugüne kadar görülmemiş bir etkinlik gerçekleştirildi. Mobil Trafik Eğitim Tırı adı verilen araçla verilen ders ile özel eğitim sürecine tabi tutulan öğrencilerin sevinçleri de gözlerinden okundu.

Türkiye'nin hemen her yerini gezebilen mobil tırlar okullardaki öğrencilerin eğitim faaliyetlerine katkı sunmayı sürdürüyor. Mobil trafik eğitim tırı uygulaması kapsamında Valilikten alınan izinle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda etkinlikler gerçekleştiriliyor. Son olarak Kayseri'de birden çok ilkokulda gerçekleştirilen eğitim ile 533 öğrenciye ulaşıldı.

Her Yerde Sürdürülebilir Eğitim Mesajı Verildi!

Mobil tırda uygulamalı olarak öğrencilere trafik güvenliği eğitimi verildi. Etkinlik sırasında daha çok eğlenerek öğrendirme amaçlı çocuk dergisi ve boyama kitabı da hediye edildi. Eğitimin kalitesini arttırarak daha çok öğrenciye ulaşabilme, her yerde eğitim eşitliği fırsatı sloganı ile hareket edebilme amacıyla başlatılan bu uygulama sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

Valilik konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Kocasinan İlçe Jandarma Komutanlığı'nın sorumluluk alanında bulunan üç farklı okulda gerçekleştirildi.

Editör: Halil Uzan