Edirne'de Jandarma Komutanlığı ekipleri okullarda derslere girdi. Öğrencilerin zorluklarla mücadele etme konusunda bilinçlenmesi için eğitimler verildi.

Türkiye'nin dört bir yanında başlatılan eğitimler öğrencilerin daha kaliteli bir hayat sürebilmesi için verilmeye devam ediyor. Bu kez çocukların zararlı alışkanlıklardan korunabilmesi veya akran zorbalığı durumunda ne yapması gerektiğini öğrenebilmesi için eğitim verildi.

Çocukların aile içi şiddet ve istismar vakalarında ne yapması gerektiğine dair bilgilendirilmesi hedeflenerek başlatılan bu uygulama sosyal medya tarafından da büyük ilgi gördü. Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin okullarda öğrencileri ziyaret ederek eğitim verdiği bilgisine yer verildi.

Öğrencilerin Bilinçlenmesi için Eğitimler Verildi!

Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri tarafından başlatılan bu özel uygulama kapsamında ilk rota Uzunköprü ilçesinde bulunan Çöpköy İlkokulu oldu. Çocukların her ortamda ve durumda kendini daha rahat ifade edebilmesi, suça sürüklenmemesi, zararlı alışkanlıklardan korunabilmesi için verilen eğitimler sırasında 112 ihbar hattının nasıl kullanılması gerektiği bilgisine de yer verildi. Eğitim tamamlandıktan sonra tüm öğrencilere boyama kitabı hediye edildi.

Editör: Halil Uzan